top of page
hans jorgen sandnes B2 foto eigil rasmussen-korsager.jpg
  • Instagram

Pressebilder

Hans Jørgen Sandnes

Forfatter, illustratør, animatør
Daglig leder i Sandnes Media AS

 

Hans Jørgen Sandnes (født 19. juni 1979) er forfatter, illustratør og animatør. Han vant Amandusprisen for sin første tegnefilm om Kyllingen Turik og har siden arbeidet med bøker og filmer for barn.

 

Sammen med Jørn Lier Horst står han bak bøkene om Detektivbyrå nr. 2, som er Norges bestselgende barnebokunivers. Serien er så langt trykket i over tre millioner eksemplarer. I 2022 ble Tiril, Oliver og Åtto kåret til tidenes beste barnebokkarakterer av bransjenettstedet Bok 365, og i 2023 ble Sandnes og Lier Horst hedret med den gjeve Teskjekjerringprisen.

 

Våren 2020 debuterte Hans Jørgen Sandnes som forfatter og tegneserieskaper med Ned i dypet, den første boken i serien Krypto. For denne serien ble han i 2022 tildelt kulturdepartementets tegneseriepris. 

 

Hans Jørgen har illustrert klassikere som Alf Prøysens Sirkus Mikkelikski og Anne-Cath. Vestlys Mormor og de åtte ungene og Knerten. I 2020 lagde han den kritikerroste biografien Anne-Cath. Vestly sammen med forfatter og barnebokforsker Agnes-Margrethe Bjorvand. Han har også illustrert bøkene Kvitebjørn, Det aller beste og Navnebringeren, skrevet av Maja Lunde. Hans Jørgens illustrasjoner er publisert i over 22 land.

 

Som filmskaper har han regissert NRK Super-serien Alf Prøysens Barnesanger og den prisbelønte kortfilmen Geitekillingen som kunne telle til ti, alle produsert av Sandnes Media AS der Hans Jørgen er daglig leder. 

 

Hans Jørgen Sandnes er en populær foredragsholder for både voksne og barn og besøker en rekke skoler, festivaler og litteraturhus hvert år.

bottom of page